Articles

Chase Elliott blir med i racing royalty med 2020 NASCAR Cup Series championship

Chase Elliott vant sin første NASCAR Cup Series-tittel søndag På Phoenix Raceway, og ble med sin far, Bill, som mestere i stock-car racing øverste divisjon.Da Han var 24 år, 11 måneder og 11 dager gammel, ble Elliott den tredje yngste Cup Series-mesteren i NASCARS historie. Bare Jeff Gordon, som hevdet sin første tittel på 24 år, tre måneder og åtte dager gammel i 1995, og 1950 champ Bill Rexford (da 23 år gammel) var yngre.Elliott toppet andre finalister Denny Hamlin, Brad Keselowski og Joey Logano i sesongavslutningen, holdt for første gang på 1-mile Arizona oval. Hamlin, esset For Joe Gibbs Racing denne sesongen, konkurrerte også om sin første Cup-Serie krone; Team Penske lagkamerater Keselowski og Logano søkte begge sine andre serietitler.»jeg er ikke sikker på at jeg fortsatt vet,» Sa Elliott da Han ble spurt hva mesterskapet betyr for ham. «Jeg bare, mann, jeg har et tap for ord. Dette er utrolig. Å, jøss. Vi klarte det. Vi klarte det. Det er alt jeg har å fortelle deg. Uvirkelig.»Mesterskapssjef Alan Gustafson, Er NÅ MESTER I NASCAR Cup Series, og meget fortjent. Jeg kan ikke si nok om vår gruppe. Jeg følte at vi tok noen virkelig store fremskritt i år, og forrige uke var en stor en. Å komme ut av det med en seier og et skudd for å komme hit og ha en sjanse til å løpe er utrolig.»

RELATERT: Race results / Chase Elliott vinner På Phoenix

Enda mer utrolig vurderer Elliott måtte komme fra baksiden av feltet på grunn av flere feil i pre-race inspeksjon. Imidlertid Var Elliott allerede opp til tredje plass ved slutten av Fase 1. Deretter, han flyttet opp til andre ved slutten Av Etappe 2 før du tar over løpet i den siste etappen.Elliott endte opp med å lede et race-high 153 runder, inkludert de siste 43 banene etter å ha passert Logano på Runde 270 av 312. Elliotts seiersmargin var en heftig 2.740 sekunder over Loganos lagkamerat Keselowski.Elliott ble den fjerde føreren som tok med Seg et førermesterskap Til Lagets Eier Rick Hendrick. Hans marsj til tittelen ga Hendrick Motorsports sin 13. tittel og sin første siden 2016, da lagkamerat Jimmie Johnson scoret den siste av hans rekordbindende syv mesterskap-alle med Hendrick Motorsports. Hendricks andre titler kom fra Gordon, en fire-time mester som tilbrakte hele Sin Cup Series karriere med organisasjonen, og 1996 tittelvinner Terry Labonte.

Elliott red inn i postseason bildet med to seire, deretter avanserte gjennom sluttspillet med seire i Både Runde 12 og Runde 8 finaler. Underveis fortsatte han sin mestring av road-course racing, strekker sin seier strek til fire med triumfer På Daytona International Speedway Road Course (en ny arena lagt til ETTER COVID-19 nedleggelse) og Charlotte Motor Speedway Roval. Hans andre seire var karriere nyvinninger, en På Charlottes oval layout og den andre På Martinsville Speedway i sesongens nest siste løp.hans søndagstriumf bringer mesterskapet tilbake til Den lille byen Dawsonville, Georgia, hvor Bill Elliotts marsj til hans only Cup Series-tittel ble feiret i 1988. Dawsonville Pool Room, en helligdom Til Elliotts og andre Peach State racing legender, jevnlig jublet Bill Elliott vinner ved å høres sin signatur » si-reen.»Bassengromets eiere skiftet de seiersskrikene til mark Chase Elliotts prestasjoner da han klatret gjennom NASCAR national series-rangeringene.

RELATERT: Chase Elliott Gjennom årene | Yngste NASCAR Cup Series champions

Som sin far bar Chase Elliott Nummer 9 til et mesterskap. De er den tredje far-sønn duoen til å vinne Cup Series titler, Etter Lee Og Richard Petty, og Ned Og Dale Jarrett – ALLE NASCAR Hall Of Famers.»Alt du kan drømme om er en mulighet, og jeg har vært veldig heldig å ha det gjennom årene,» Sa Elliott. «Du vet, og det er alt takket være noen flotte mennesker. Foreldrene mine har tydeligvis spilt en stor rolle. Det siste året har vært tøft. Jeg mistet bestevennen min for et år siden. Mistet bestemoren min i fjor. Og alle disse tingene bringer familier nærmere, så jeg kan virkelig ikke takke dem nok.»

mesterskapet markerte Elliotts andre nasjonale serietittel. HAN sikret SEG OGSÅ NASCAR Xfinity Series-tittelen som rookie med JR Motorsports i 2014.

tittelen var også en første for Crew sjef Alan Gustafson, som fullførte sin femte sesong på Toppen Av No. 9 lagets pit box. Gustafsons krone kom i sitt Andre Championship 4-utseende; han hjalp også med å lede Fire-time-mester Jeff Gordon til tittelrunden i sin siste full sesong i 2015.