Articles

Avenue of the Giants Marathon, Half Marathon & 10k

Sunday, May 2, 2021 • Weott, CA • Course Map

the first of two running events that take place among the majestic redwood forests of California ’ s Humboldt Redwoods State Park (October Humboldt Redwoodsin Maraton &puolimaraton on toinen), avenue of the Giants Marathon, puolimaraton&10k tarjoaa paljon samoja henkeäsalpaavia maisemia kuin Syksyllään vastine, radan varrella, jota Runner ’ s World kerran kuvaili yhdeksi maan kauneimmista juoksureiteistä.

Bull Creek Roadilla sijaitsevan puiston Dyersvillen sillan lähtö-ja maaliviivalta puolimaratonin ulko-ja takareitti seuraa 26,2 kilometrin pituisen kilpailun toista ulko-ja takareittiä, joka kulkee etelään pitkin Avenue of the Giantsia (Highway 254) aina kuuden ja puolen kilometrin pituista päällystettyä tietä Hammond Groven ja Truss Creekin lähellä sijaitsevalle kääntöpisteelle, jossa juoksijat sitten tekevät käännöksen ja palaavat askeleensa takaisin kohti alkua.

pitkin rataa, joka alkaa tasaisena suunnilleen ensimmäisen kilometrin verran ja muuttuu sitten mäkisemmäksi ja haastavammaksi juoksijoiden siirtyessä kilpailun keskimaileille, maisemat vaihtuvat punapuiden sekamelskasta leveisiin aukioihin.

siellä voi nähdä vilauksen ympäröivien vuorten majesteettisuudesta ja palata jälleen punapuiden katoksiin yläpuolella. Järjestäjät sanovat, että jopa radan varjottomilla osuuksilla korkeus ja vuodenaika yhdessä tarjoavat viileät lämpötilat useimpina vuosina koko kilparadalla.

juoksijat kohtaavat radan varrella kolme apuasemaa, ja heidän pitäisi odottaa rataa, joka nousee vähitellen mutta tasaisesti kilpailun ensimmäisen puoliskon aikana ja laskeutuu sitten hitaasti ja tasaisesti kilpailun toista puoliskoa pitkin maaliin Dyersvillen sillalla.

yli 2 400 juoksijaa osallistuu useimpina vuosina kaikkiin kolmeen kilpailuun yhteensä, mukaan lukien yli 1 300 juoksijaa pelkästään puolimaratonille. Puolimaratonin juoksijoilla on 6 tunnin juoksuaika, eli heidän on juostava juoksunsa loppuun viimeistään kello 14.45.

juoksijat Giantsin puolimaratonin vuonna 2010 lähellä Weottia Kaliforniassa. (Kuva: Michael McCullough/flickr)

juoksijat vuoden 2010 Avenue of the Giantsin puolimaratonilla lähellä Weottia Kaliforniassa. (Kuva: Michael McCullough/flickr)

Kisasää & ilmasto

sijaitsee Pohjois-Kalifornian Humboldt Redwoods State Parkin itäreunalla, joka sijaitsee noin 4 1/2 tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta, Weott näkee yleensä hieman lämpimämpää ja kuivempaa säätä loppukeväällä kuin alkukeväällä, jolloin lämpötila voi laskea 30-luvulle.

kisapäivänä (2.toukokuuta) keskimääräinen alin on 44ºf ja keskimääräinen korkea 62ºf.